Чрез вашия iPhone пазарувате, чатите си с приятели, информирате се: приложенията за iPhone правят всичко това възможно. Но кои от тях са най-популярни сред потребителите? Порталът за статистика Statista идентифицира най-често използваните приложения. Представяме ви ги:

-Tърсенето с Google е предварително инсталирано на устройствата с Android, но за iPhone си има приложение. През февруари 16.9% от собствениците на iPhone са го използвали.

-Малкият брат на Facebook: социалната мрежа разработи приложението Messenger, което дава възможност да поддържате връзка с приятели чрез чат, също както в WhatsApp. 19,5% от потребителите на iPhone са го използвали през февруари.

-Skype е възможен на почти всички устройства – разбира се и на iPhone. 24,2% от потребителите са поприказвали през смартфоните си през февруари.

-За търговския гигант Amazon мобилната търговия играе все по-важна роля, а приложението е използвано от 25.3% от потребителите на iPhone.

-Независимо дали ще си пуснете Harlem Shake или Gangnam Style: Youtube е най-популярното приложение за онлайн видеоклипове. 25.9% от потребителите на iPhone са го използвали през февруари.

-Сайтът за онлайн покупки Ebay също разполага с мобилно приложение, което е по-популярно от своя конкурент Amazon. 31.8% са го употребявали през февруари.

-Триумф, въпреки проблемите със сигурността на данните на потребителите: 61.8% от потребителите на iPhone са използвали приложението WhatsApp през февруари. Поради това приложението е на път да се превърне в стандарт. И все пак, има едно, което е малко по-популярно.

-Потребителите на Facebook надминаха бройката от 1 милиард души! В този ред на мисли, не ни учудва, че приложението на социалната мрежа е толкова използвано от потребителите на iPhone: 62.5% от тях са го използвали през изминалия месец.