Ford ще засили въодушевлението около състезателния си автомoбил FF1 като го представи на Фестивала на скоростта Гудууд във Великобритания през юли.

Колата, която може законно да се движи и по пътищата, разполага с малък 1.0-литров двигател EcoBoost, но може да направи една обиколка на Нюрбургринг (Северната отсечка) само за 7:22 минути, което я прави по-бърза по прочутата германска писта от коли като Ferrari Enzo и Pagani Zonda.

В същото време трицилиндровият дизайн на двигателя, директното впръскване на горивото, турбо компресорът и други приспособления помагат за това колата да е по-икономична от един компактен автомобил.

При сдържан стил на каране FF1, която е едноместна, може да свали разхода на гориво до под 3 л. на 100 км., според Ford.

Максималната скорост, която FF1 може да развие е 257 км/ч., а автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди.

Стандартният двигател е с мощност 123 конски сили, но за обиколката на Нюрбургринг е използвана модификация с мощност 202 конски сили.