С помощта на майка си Сюзън, деветгодишната Макензи Уилсън се обръща към популярната платформа за набиране на средства за различни проекти Kickstarter.

Тя иска да набере 829 долара, с които да си плати таксата за участие в програмата RPG STEM Camp, в която децата придобиват необходимите умения, за да създават собствени компютърни игри.

Според видеото, което качва в Kickstarter, третокласничката се надява да създаде ролева компютърна игра, в която не се използват нецензурни думи и няма насилие и която "която позволява на членовете на екипа да се сблъскват с опасности и да бъдат наранявани, но без да умират и да бъдат елиминирани от играта."

Кензи, както я наричат родителите й, споделя, че се е вдъхновила, да навлезе в технологиите благодарение на майка си, която е предприемач и понякога се оплаквала, че се чувства като заложник на създателите на софтуер.

Кензи също така е била мотивирана от двамата си по-големи братя, които не вярвали, че тя може да набере подобна сума и да създаде игра.

Те обаче грешат за едно от двете неща. В първите два дни, след като Макензи стартира кампанията си за набиране на средства, 844 души са я подкрепили общо с 15 499 долара.

Освен това от Adobe са предоставили на 9-годишното момиченце безплатен достъп до своя Adobe Creative Cloud, за да й помогнат в осъществяването на целта и.