На фона на напрегнатото ежедневие в днешно време много хора сигурно биха искали да приложат стария мит за щраусите, които когато са изплашени заравят главата си в пясъка, пише Mashable.

Нов продукт на име “Щраусова възглавница” претендира да помага на потребителите си да направят точно това. Тази възглавница няма да ви транспортира на Хаваите, но уникалният й дизайн предлага удобна “микро среда” за зареждаща дрямка по време на работа, според страницата й в Kickstarter.

Сивата възглавница напълно обвива главата и има две дупки отстрани за ръцете. От компанията производител препоръчват Щраусовата възглавница да се използва в офиса или по време на път, без да се налага да ставате от бюрото или стола си.

Възглавницата е проектирана от британската компания Kawamura-Ganjavian и се появи в нета през миналата година. От тогава компанията тества размерите й и използваните материали, за да създаде най-доброто възможно удобство. Настоящата й цел е да пусне възглавницата на пазара.

Щраусовата възглавница засега се приема добре и получи добри отзиви в платформата за набиране на средства Kickstarter. Kawamura-Ganjavian вече е набрала над 100 000 долара за проекта си.