Служителите на компания за недвижими имоти в Плантейшън, Флорида, са направили повече от достатъчно за повдигането на духа в компанията – подарявайки хиляди долари на колежка, която отказала да се включи в общото им участие в лотарията.

Дженифър Малдонадо е била служител в Keller Williams Partner Realty само от две седмици, когато колегите й решават да си купят билети за съботната лотария Powerball.

Малдонадо, която има едно дете, казва, че нямала достатъчно пари, за да даде 20 долара, по колкото бил дал всеки от останалите служители.

Нейна колежка дори й предложила да даде пари вместо нея, но Малдонадо отказала да приеме заема.

В събота служителите на Keller Williams Partner Realty научили добрата новина, че печелят 1 млн. долара, като печалбата трябвало да бъде поделена между 12 души.

Още на следващия ден групата решила да включи в разпределението на печалбата и Малдонадо, така че тя да не се чувства пренебрегната.

"Не бях получила заплата и не разполагах с достатъчно пари," споделя 31-годишната служителка пред Miami Herald.

'Знаех, че съм единствената, която не е дала пари, така че, когато ми казаха, помислих, че се шегуват с мен. Разбрах, че това не е шега, когато шефът ми ми каза, че това се случва наистина.“

Дванадесетте души, които участвали заедно в лотарията, спечелили по около 83 333 долара и всеки от тях е предложил да даде част от своя дял на Малдонадо, за да я накарат да се почувства по-добре.

Засега не става ясно колко ще получи най-новият член на тяхната група, но са обещали, че „ще бъде сериозна купчина пари“.

„Ако правим правилните неща и винаги ни е грижа за другите хора, правилните неща ще се случват и на нас“, казва Лори Ройдър, която организира общото участие в лотарията и предлага на Малдонадо да даде пари вместо нея.

„Гарантирам ви, че следващият път, когато играем, тя ще се включи," добавя Рийдър.

Късметлиите от имотната агенция обаче за малко са щели да се разминат с печалбата.

Преди лотарията Рийдър се опитва да купи 120 билета, но погрешка й били продадени едва 60. Тогава тя се връща в магазина, за да купи останалите билети, но на опашката пред нея се нарежда друг мъж.

В крайна сметка печелившият билет се оказва във втората партида от 60 билета.

Някои от късметлиите са заявили, че ще инвестират в имоти, докато други няма да харчат парите и ще си ги оставят за черни дни.