Кефалония е най-големият остров в Йонийско море с площ от 800 кв. км. Наблизо са Закинтос, Корфу и Итака. Столицата му е Аргостоли.

Кефалония предлага на посетителите си автентична гръцка атмосфера, малки заливчета със страхотни плажове, невероятна природа, уникални църкви и пещери и ужасно вкусна кухня.

Изумително синьото море е това, което привлича туристите като магнит към острова. Йонийско море е с висока соленост, затова във водата не виреят водорасли и тя е прозрачна като сълза.

10 страхотни гръцки острова

Една от най-известните забележителности е пещерата Мелисани. Тя предлага удивителна гледка с подземното си езеро, заобиколено от скални стени. То е открито случайно след земетресение, когато покривът на пещерата се срутва.

На Кефалония се намира и един от най-красивите плажове в цялото Средиземноморие – Миртос. Той се намира в близост до столицата Аргостоли и дори е класиран в Топ 10 на плажовете в Европа.

Градчетата с боядисаните си в различни цветове къщи, малките пристанища и таверни са любимо място не само за обикновените туристи, но и за британската кралска фамилия, Мадона, София Лорен и други звезди.

Островът е разположен в сеизмична зона. През 1953 г. земетресение срива строителството на Кефалония. И до днес по целия остров могат да бъдат видени останки от този период.