В Деня на шегата местата на истината и измислицата често са разменени. Кой как се пошегува днес с нас и доколко успешно. Нека видим:

-Особено шегаджийски днес бяха настроени от Google. Търсачката се пошегува с потребителите на YouTube, като съобщи за спирането на видеопортала до 2023 година

-Освен това Google представи днес сърцераздирателна революционна услуга, наречена Google Nouse. Според съобщенията с няколко кликвания можете да наредите на лаптопа си да придобие ухание на тропическа гора например...

-Търсачката предложи още да търсите съкровище, като показа и карта за него.

-Депутатите от руската Дума пък първоаприлски обещаха да се преборят с миризмата на чесън. Според съобщението Либерално - демократическата партия в Русия внася законопроект за забрана на консумацията на чесън на обществени места.

-Greenpeace пък ни разказа за бяла мечка, която протестира под стените на Кремъл срещу устояването на Арктика. Тя била арестувана от полицията и в последствие освободена.

-Тази снимка на вехтозаветен гигант обикаля мрежата на всеки 1 април и винаги намира почитатели.

- Днес определено бе ден на технологичните пробиви. Британският Guardian представи снимка на очила с допълнителна реалност, за които заяви, че са негова разработка и очилата на Google са само грубо тяхно копие.Те имат и специална опция: спестяват на читателя от глупави статии в други издания, като обхващат с черни квадратчета некачествените материали.

-Освен това според британското издание папа Франциск е решил да изостави папомобила в полза на магарешка каручка.

-Впрочем на 1 април е създадена Apple. В Samsung сигурно умират от смях.

- Би Би Си накара пингвините да полетят.

-В допълнение телевизията съобщи, че марсоходът Curiosity ще напусне Twitter, защото се обидил на троловете.

-Twitter обяви, че преминава на нова платформа Twttr. Модернизираната услуга ще се избави напълно от гласните. Те ще останат в класическата версия, но за използването им ще се плаща такса от 5 долара на месец.

- Физиците от Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН) обявиха, че ще разиграят лотария, победителите от която ще могат да получат по един от наскоро открития „бозон на Хигс”, както и подробни инструкции как да се грижат за безценната частица.

-Авиакомпания Virgin съобщи, че пуска първия в света лайнер със стъклен под.