Богат чревоугодник спечели снощи на търг в Хонконг привилегията да вечеря със световноизвестния испански кулинар Феран Адриа, основател на легендарния ресторант "Ел Були" в Барселона, който беше затворен през 2011 г.

Кувертът бе предложен на цена 40 000 хонконгски долара (4000 евро) и достигна при наддаването цена от 220 500 хонконгски долара (22 130 евро).

Срещу тази доста солена сума анонимен богаташ ще може да вечеря с Феран Адриа в ресторанта Tickets Restaurant в града на кулинара Барселона, като има право да си избере още трима сътрапезници за скъпата вечеря.

Печалбата от търга ще отиде във фондацията "Ел Були", основана от Феран Адриа, и с тези пари ще се финансират стажове на млади готвачи в ресторанта, който ще отвори врати догодина, съобщи БГНЕС.

Адриа, собственик на "Ел Були" от 1987 г., стана известен със своите новаторски методи в готварството, базирани върху традиционната испанска кухня, а неговото заведение беше удостоено от "Мишлен" с най-високия ранг в ресторантьорството – 3 звезди.