Промишленото производство се свива с 2% през февруари в сравнение с януари. Основна причина за спада е намаленото производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 9.4%. Спадът в добивната промишленост спрямо месец по-рано е с 5.4%, а в преработващата промишленост - с 0.7%.

На годишна база ръстът в промишлеността се дължи на повишението в преработващата промишленост - със 7.4%, и в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 3.6%, докато в добивната промишленост е регистрирано намаление от 6%.

По-значителен ръст спрямо предходната година в преработващата промишленост се наблюдава при: производството на изделия от други неметални минерални суровини - с 41.5%, производството на хартия, картон и изделия от хартия и картон - с 41.0%, производството на изделия от каучук и пластмаси - с 29.3%, производството на лекарствени вещества и продукти - с 14.3%, производството на дървен материал и изделия от него, без мебели - с 12.3%.

Намаление е отчетено при производството на основни метали - с 11.0%, производството на химични продукти -с 10.8%, и при производството на хранителни продукти - с 10.5%.