Третата жертва на взривовете, проехтели преди финалната линия на Бостънския маратон, е китайска студентка, учила в Бостън. Самоличността й не се съобщава по молба на семейството.

Жертвата е гледала с приятели финиширането на участниците в маратона. Сред ранените също има китайски гражданин. Той е опериран и състоянието му е стабилно. Другите две жертви на атентата са американци - осемгодишно момче, майка му и шестгодишната му сестричка са тежко ранени, а баща му и брат му, които също гледали маратона, не са пострадали, както и 29-годишна жена. 183-ма души бяха ранени. Половината от ранените - около 80 души, остават в болница. 17 от тях са в критично състояние.

Президентът на Съединените щати Барак Обама ще замине утре за Бостън, за да говори на екуменическа възпоменателна служба на жертвите. Службата ще е от 11 часа в четвъртък, в бостънската Катедрала на Светия кръст. Още никой не е поел отговорност за двойния атентат. Кръгът на заподозрените е широк, не са ясни и мотивите им.

Намерени са пaрчета от черен найлонов плат, който може да е от чанта, използвана, за да се скрие една от взривените бомби. Открити са и метални топчета, пирони. Възможно е бомбите да са били направени от тенджери под налягане, съобщи БНТ.

Междувременно министърът на вътрешната сигурност на САЩ Джанет Наполитано заяви, че няма признаци бомбените експлозии в Бостън да са част от по-голям заговор, предаде Ройтерс и БНР. Няма задържани за атентата и все още не са ясни мотивите, заяви Ричард Делорие от ФБР: До момента никой не е поел отговорност за станалото. Въпросът за мотивите и заподозрените остава отворен.

Междувременно губернаторът на Масачузетс Девал Патрик заяви, че Бостън няма да се откаже от провеждането на маратона:

От 160 години не е имало инциденти на маратона, но всяка година ние научаваме нещо от предишните състезания. Много съжалявам, че урокът този път беше трагичен и изпълнен с кръв, но ние отново ще се поучим и съм сигурен, че догодина състезанието ще бъде по-голямо и по-добро, откогато и да било.