Автомобилното изложение в Шанхай тече с пълна сила, като автомобилните производители се стремят да покажат всичко най-ново на един от ключовите световни пазари за тяхното бъдеще.

От 2009 г. китайският автомобилен пазар е най-големият и е по-важен от всякога, като на него надежди възлагат всички водещи производители. Последните са изправени пред сериозни предизвикателства на развитите пазари в Европа и САЩ.

От Audi показаха новия си модел A3 на автомобилното изложение в Ню Йорк, като оставиха пълния дебют на модела за Шанхай. Тук те показаха и моделът си S3, който ще вдига от 0 до 100 км/ч само за 4.9 секунди.

Разбира се, Ford също присъства на изложението в Шанхай, като предлага обновена концепция за популярния си в миналото модел Escort. Той е предназначен да е функционален, икономичен, сигурен и просторен, като не се набляга на престижа, подобно на останалите предходни модели.

Китайският проиводител Chery също няма как да пропусне изложението в родината си, като от там представят новия компактен SUV - β5 (бета пет). Той е предназначен да посрещне растящата симпатия на китайските купувачи към големите спортни автомобили.

Моделът се очаква да влезе в масово производство през следващата година.

От китайския автомобилопроизводител продължават с тенденцията на странно наименоване на своите модели, представяйки модела @Ant – двуместен електромобил.

От Buick представиха три нови седана в Ню Йорк през изминалия месец, но оставиха техническите подробности за тях за изложението в Шанхай.

Хибридната концепция Riviera е доста спортна и футуристична.

Китайската компания Geely, която е собственик на Volvo, представи по време на изложението Emgrand EX8. Седемместният кросовър е с двигател с мощност от 150 к. с.

Британската MG Motor е собственост на китайската SAIC Motor. От там представиха последния си градски SUV с името CS.

Разбира се, не всеки представен модел на изложението гони големи продажби. От Icona Design представиха моделът Vulcano, целящ да се конкурира директно с най-добрите модели на Ferrari по пътищата.

Hyundai се подготвя към следващата генерация автомобили с представяне на концепцията HCD-14 Genesis Concept.

От най-големия световен производител на автомобили - GM, винаги са имали големи планове, свързани с китай, където планират утрояване на продажбите на модела Cadillac до 2015 г.

Луксозният модел Acura дебютира с модела си SUV-X, като за пръв път се прави първо представяне на модел извън Северна Америка.