Общежитие за бездомни хора, определено като едно от най-западналите във Великобритания, попадна в класация за най-добри хотели, след като шегаджии подправиха рейтинга му в туристическия сайт TripAdvisor.

Неприветливият Bellgrove Hotel, който има метални решетки на прозорците и падаща бяла мазилка, беше наречен “сметище” за бедните в материал на BBC за него.

TripAdvisor обаче го нарежда сред водещите 100 хотела във Великобритания, след като шегаджии излъгали, че има луксозен басейн и спа.

Един от тях пише в оценката си за хотела: “Мраморният под и кристалните полиелеи спрат дъха! Човек се чувства като цар.”

Друг шегаджия пише за намиращия се в Глазгоу Bellgrove Hotel: “Луксозни стаи, спа и условия за отдих.” На сайта дори са публикувани снимки на спа и закрит басейн.

Трети потребител пък твърди, че се е насладил на “петзвезден пакет” и че барът на хотела прави най-добрите коктейли, които някога е опитвал.

“Това е доста забавно. Ние обаче нямаме луксозен спа комплекс. Това е общежитие за бездомни хора, а не хотел”, е заявил шефът на Bellgrove Джо Макий.

От TripAdvisor в момента премахват фалшивите оценки, дадени за Bellgrove Hotel.