Ръст на активите и депозитната база, увеличение на кредитите, ниско ниво на необслужваните кредити, в сравнение със средното ниво за банковата система в България – това са едни от основните акценти от финансовото представяне на Societe Generale Експресбанк към края на първото тримесечие на 2013 г.

През първото тримесечие на годината банката продължи да следва бизнес модел, насочен към развитието на компанията с фокус върху стабилността на генерираните приходи и стриктното управление на рисковете.

Банката затвърди ролята си на лоялен и коректен партньор, който подкрепя реализацията на проектите на клиентите си дори и в трудни времена, гарантира спестяванията им и изгражда открити и дългогодишни взаимоотношения с тях.

Нетната печалба на Societe Generale Експресбанк към края на март 2013 г. възлиза на 8.4 млн. лв. В условия на все още нестабилна икономическа среда, нетният банков доход на банката достигна 39.3 млн. лева. Брутната оперативна печалба към края на първото тримесечие възлиза на 19.3 млн. лева.

Към края на март 2013 г. общите активи на банката отчетоха ръст от 13% на годишна база, като достигнаха 3 567 млн. лева. Кредитният портфейл на банката се увеличи до 2 903 млн. лева (годишен ръст от 10%), а клиентската база достигна ръст от 6% - доказателство за подкрепата, която Societe Generale Експресбанк продължи да оказва на своите клиенти, дори в динамични времена, изпълнени с предизвикателства.

Привлечените депозити от клиенти отбелязват ръст от 13%, като възлизат на 2 244 млн. лева към март 2013 г., при 1 993 млн. лева към март 2012 г.

Банката продължава да поддържа ниски нива на риска, като към края на месец март необслужваните и реструктурирани кредити са 5.37% от всички кредити, в сравнение с 22.52% за банковата система. Необслужваните и реструктурирани жилищни кредити в банката са едва 2.09%, в сравнение с 21.34% за банковата система.