Nokia показа новия си телефон с операционна система Windows Phone - Lumia 928.

Както се очакваше предварително в САЩ Lumia 928 ще се предлага с договор ексклузивно от мобилния оператор Verizon. Телефонът ще струва 100 долара с двегодишен договор, а продажбите ще започнат от 16 май.

Голямо внимание в новия смартфон се обръща на камерата "PureView, която се очаква да прави невероятни снимки. Тя разполага със специален сензор, които стабилизира изображението с цел намаляване на вероятността от заснемането на размазана снимка.

Телефонът също така разполага с 4.5-инчов екран, безжично зареждане и последната версия на мобилната операционна система Microsoft Windows Phone 8.

Моментът на представянето на телефона обаче е малко странен. Nokia организира голямо събитие в Лондон на 14 май, където мнозина очакваха компанията да представи новия си смартфон.

През следващата седмица пък е събитието Google I/O, на Google където се обявяват нови продукти за Android. Голяма част от медийното внимание ще бъде насочено точно натам през следващата седмица, което означава, че Lumia 928 няма да получи почти никакво внимание от медиите.

Вижте видео с най-добрите характеристики на новия смартфон: