Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов сменил мястото си на гласуване заради символиката, заяви той във Велико Търново, предаде БГНЕС.

Точно в 10 часа Цветанов влезе в избирателната секция със съпругата и двете си дъщери. В тъмната стаичка влезе със средната си дъщеря и каза, че това е символиката, когато през 2009 година е гласувал на същото място по същия начин. Пожела висока избирателна активност, за да се разсеят съмненията за манипулиране на вота, както и всички да се отрезвят.

След излизането си Цветанов каза, че няма притеснения от вчерашните скандали. Смяната на изборната секция обясни с това, че е спазил символиката. Минал първо през храма, където е запалил свещичка и си пожелал здраве и успех в изборния ден. Само той упражни правото си на вот във Велико Търново, тъй като Изборният кодекс не позволява съпругата му да притежава удостоверение за гласуване на друго място. Тя щяла да упражни вота си като се върне в София.

Цветан Цветанов смени мястото си на гласуване от училище "Вела Благоева" и гласува в хуманитарната гимназия "Св. Св. Кирил и Методий" в стария град на Велико Търново. Пред училището имаше неколцина журналисти, а другите колеги, които не са разбрали за смяната, бяха пред училището "Вела Благоева".