Ние разглеждаме на този етап възможностите за търговия с квоти с въглероден диоксид, но това може да бъде само допълваща за борсите дейност, а и не е търговия, която зависи изцяло от борсите. Това съобщи Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ-София АД, който взе участие в панела за капиталови пазари на форума „Шумът на парите”, организиран от Profit.bg.

От една страна в този вид търговия има голям дял държавна регулация.

Секторът трябва да се прецени и в чисто бизнес план, тъй като може да се окаже, че вложенията за развитие на пазара не се покриват от очакваната печалба, предупреди той.

През 2013 г. форумът „Шумът на парите“ се организира със съдействието на ВИП спонсора Евро Финанс и основните спонсори – SG Експресбанк, вносителят на автомобили Chevrolet, застрахователното дружество Армеец, Пенсионно-осигурителна компания Доверие и дружествата за управление на активи Актива Асет Мениджмънт и ЕФ Асет Мениджмънт. Сред спонсорите на събитието са и Balkans International Wine.

Медийни партньори на събитието са Дарик радио, телевизия Bulgaria on air, сп. Мениджър, в. Стандарт, SeeNews, imot.bg, novini.bg и insurance.bg.

Организационен партньор е компанията за управление на събития Ивенто. Форумът се осъществява с комуникационната подкрепа на агенция за връзки с обществеността AMI Communications България.