Представители на три капиталови пазара от региона на Централна и Източна Европа ще дискутират последните тенденции в сектора в рамките на първия панел „Капиталови пазари“ на форума „Шумът на парите“, организиран от финансовия сайт Profit.bg.

Събитието, което тази година ще се проведе за четвърти път, ще се открие днес в 09.00 ч. в столичния Шератон София Хотел Балкан.

Развитието на капиталовите пазари в региона и перспективите пред Българска фондова борса – София ще обсъдят чуждестранните гости Лучиан Ангел, председател на Съвета на директорите на Букурещката фондова борса, Изабела Олшевска, директор на отдел „Развитие на пазара“ във Варшавската фондова борса, и Айдън Сейман, изпълнителен зам.-председател на Истанбулската фондова борса.

Българските участници в панел „Капиталови пазари“ ще бъдат Иван Такев, изпълнителен директор на Българска фондова борса - София, Мирослав Маринов, изпълнителен директор и член на управителния съвет на ПОК Доверие, и Иво Сеизов, зам. председател на Съвета на директорите на инвестиционния посредник Евро Финанс и изпълнителен директор на управляващото дружество Сентинел Асет Мениджмънт.

Румен Соколов, управител на Сервиз Финансови Пазари, дъщерно дружество на Българска фондова борса – София, ще модерира дискусиите по темата.

В рамките на първия ден на форума „Шумът на парите“ водещи български икономисти ще дискутират „Икономическите перспективи пред България след Избори 2013“.

Експертните си прогнози за икономическото бъдеще на страната ще дадат Красимир Киров, изпълнителен директор на Евро Финанс АД, Илиян Скарлатов, управляващ партньор в Мейн Кепитъл АД и Емил Хърсев, финансист.

В дискусията ще участват още управляващият партньор на Industry Watch Group Лъчезар Богданов и старши икономистът във фондация „Отворено общество“ Георги Ангелов.

Модератор на панела ще бъде консултантът Владимир Каролев.

Третият панел в първия ден на форума ще продължи темата за капиталовите пазари, като обърне внимание на взаимните фондове в частта „Управление на активи“. В обсъжданията по въпроса ще участват водещи български и чуждестранни експерти от най-големите компании в сектора.

Сред участниците са Явор Ачев, директор на Пайъниър Инвестмънтс за България, Николай Костов, изпълнителен директор на ПФБК Асет Мениджмънт, Георги Бисерински, изпълнителен директор на Селект Асет Мениджмънт и Иван Овчаров, прокурист в Актива Асет Мениджмънт.

Участие ще вземат още Петко Вълков, изпълнителен директор на Конкорд Асет Мениджмънт, Николай Ялъмов, председател на Борда на директорите на финансова група Капман, а панелът ще модерира Александър Николов - заместник-председател на Съвета на директорите в Карол Капитал Мениджмънт.

Вторият ден на проявата ще бъде посветен на банковия и застрахователния сектор. Програмата на 15 май ще започне с панела „Банки“, в който мениджърите на водещите банки у нас ще направят своите прогнози за развитието на сектора в краткосрочен и средносрочен план.

Банковият елит в страната ще се представлява от изпълнителния директор на Societe Generale Експресбанк Ян Дюмонтей, главния изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Българска банка за развитие Асен Ягодин, главния изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на MKB Юнионбанк Мария Илиева, генералния директор и член на Съвета на директорите на Банка Пиреос България Маргарита Петрова-Кариди и главния икономист на УниКредит Булбанк Кристофор Павлов.

Панелът ще модерира изпълнителният директор на Кредит Център и Кредит Пойнт Тихомир Тошев

Вторият и третият панел за деня ще бъдат фокусирани върху темите „Общо застраховане“ и „Животозастраховане“. В дискусиите за перспективите пред двата сектора ще участват директорите на всички водещи компании в сектора.

Сред тях са Цветанка Крумова, изпълнителен директор и член на Управителния съвет, ЗАД Армеец, доц. Стоян Проданов, изпълнителен директор и заместник-председател на Съвета на директорите, ЗД Бул Инс и Николай Генчев, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет, ЗК Уника.

В дискусията ще се включат и Лазар Георгиев, член на УС на ЗК Лев Инс и директор на Софийски корпоративен център, Иво Груев, член на Управителния съвет и заместник изпълнителен директор на ЗАД Булстрад Виена Иншурънс Груп и Калин Костов, прокурист на ЗАД Алианц България.

Николай Здравков, управляващ съдружник в I&G Brokers, ще модерира панела „Застраховане“.

В панела „Животозастраховане“ лектори ще бъдат Георгиос Цаконас, генерален мениджър на MetLife в България, Светла Несторова, изпълнителен директор и председател на Управителния съвет в ЗАД Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп, Андрей Александров, изпълнителен директор на ЗАД Алианц България Живот, Евгени Бенбасат, изпълнителен директор на ЗД ОББ MetLife и Георги Георгиев, изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на ЗК Уника Живот.

Модератор на панела ще бъде Венцислав Арнаудов, HR&Training Manager в MetLife.

През 2013 г. форумът „Шумът на парите“ се организира със съдействието на ВИП спонсора Евро Финанс и основните спонсори – SG Експресбанк, вносителят на автомобили Chevrolet, застрахователното дружество Армеец, Пенсионно-осигурителна компания Доверие и дружествата за управление на активи Актива Асет Мениджмънт и ЕФ Асет Мениджмънт. Сред спонсорите на събитието са и Balkans International Wine.

Медийни партньори на събитието са Дарик радио, телевизия Bulgaria on air, сп. Мениджър, в. Стандарт, SeeNews, imot.bg, novini.bg и insurance.bg.

Организационен партньор е компанията за управление на събития Ивенто. Форумът се осъществява с комуникационната подкрепа на агенция за връзки с обществеността AMI Communications България.

Пълната програма на събитието можете да откриете тук