Броят на богатите хора в съвременния свят расте, а паралелно се увеличават и тези, които искат да се поучат от тяхната финансова мъдрост. Бизнесмените се възползват от това, предоставяйки възможност на поклонниците си да прекарат известно време с тях срещу заплащане. Обикновено това се прави не от корист, а с благотворителна цел.

Поредният предприемач, който се включи в подобна инициатива, е Джак Дорси- един от създателите на Twitter и основател и генерален директор на Square, компания за мобилни разплащания.

Вижте още: На вечеря със звезда

Вечеря с него бе предложена търг. След края на аукциона ще бъдат определени седем щастливци, които ще могат да разговарят с Дорси на вечеря в Сан Франциско.

Аукционната къща Kompolt организира предварителен „отбор“ на желаещите, като в търга могат да участват само хора с познания за бизнеса и висока квалификация.

Наддаването ще започне от 5 000 долара, но се очаква крайната цена да превиши първоначалната в пъти предвид ценността на „лота.

Вижте още: Къде хапват милиардерите?

36- годишният Дорси е един от най-младите милиардери в света със състояние от 1.1 млрд. долара по оценка на Forbes.

Дорси е по-известен като основно като съосновател на Twitter, макар че по-голяма част от състоянието си спечели благодарение на компанията си за мобилни разплащания Square.