Когато погледнете тези места, вероятно ще си помислите: „Не, това не може да е истинско“. Но те са напълно реални и изглеждат точно по този начин:

Националният парк Юй Шан, Тайван

Според легендата на планината Жушан, в която се намира националния парк Юй Шан, живеело божеството на есента Жу-шоу. От върховете то гледало залеза на слънцето и последните слънчеви лъчи. И какви върхове само! Почти 70% от парка Юй Шан се издигат над 2000 м над морското равнище, а релефът му е предизвикателство за въображението: остри скали, зелени долини, стремително спускащи се реки и водопади, потънали в мъгла. Трудният за преход релеф обаче позволява тези гледки да бъдат видени само от най-смелите и издръжливите.

Вижте още: Десетте най-желани страни за туризъм

Ик Кил, Мексико

Някога капище на бог Чак, Ик Кил се намира на 26 м под морското равнище, а дълбочината на водите му достига 42 м. Отворът към земята на това сеноте (вид карстов кладенец или езеро) е с диаметър 61 м. През него, за да стигнат до водите, туристите се спускат по каменна стълба, от която могат да се любуват на прекрасните му тераси.

Старият мост Коница, Гърция.

Каменните мостове са една от емблемите на Гърция. Най-често построени от необработен камък от скалите около тях, те са истински шедьовър на този древен занаят и прекрасно се вписват в околния пейзаж. Мостът Коница е построен през 1870 г. над река Аос – в едно от най-девствените кътчета на страната. Мостът във формата на арка се издига на 20 м и е дълъг 40 м. Някога под него имало звънец, който да предупреждава хората, когато вятърът бил толкова силен, че можел да ги събори в реката. Днес това място е любимо на почитателите на канукаяка и рафтинга.

Вижте още: Най-красивите изоставени места в света

Краби, Тайланд.

Краби- най-красивата провинция на Южен Тайланд, разполага с белоснежни плажове, скрити сред зелени палми, и с прозрачни морски води. Тук са заснети част от кадрите на "The Quest" с Жан Клод ван Дам , "Tomorrow Never Dies" с Пиърс Броснан и вероятно най-голямата реклама за плажния курорт - „Плажът“ с Леонардо ди Каприо.

Водопадът Дудхсагар , Индия.

Водите на Дудхсагар в индийската провинция Гоа се спускат от височина 600 метра. Заради пяната, която се носи над тях, древните го нарекли „млечния океан“. Белите води на водопада се спускат по полегат склон, а в края му има малко езеро, в което туристите, преодолели дългия път, могат да се изкъпят, заобиколени от зелени дървета, по които се разхождат любопитни маймуни.

Река Лун, Ланкастър, Великобритания

Името на река Лун идва от келтски и означава „животворна“ . Тази река, дълга 71 км, извира от Уат, Кумбрия, преминаване покрай древна римска крепост, а после през живописно дефиле, за да направи завой от почти 90 градуса и да се влее накрая в Ирландско море.

Вижте още:Най-живописните пътища в света

Плитвицките езера, Хърватия

Националният парк, включен в списъка на природното наследство на ЮНЕСКО, се състои от 16 големи и много малки езера, 140 водопади, 20 пещери и уникална букова и хвойнова растителност, съхранена от древни времена. Плитвицките езера са едно от малкото места на нашата планета, на което всяка година се образуват нови и нови водни басейни и водопади.

Алеите на замъка Шамаран, Франция.

Красивият замък от времето на Луи XIII е заобиколен от парк от близо 100 хектара с френски, италиански и английски градини. В него се провеждат експозиции за произведения на изкуството, а в средата му има езеро с остров. Повечето дървета в този огромен парк са столетници. Особено красив е той напролет, когато пред погледа не се разкрива нищо друго, освен зеленина .

Вижте още: Зеленото езеро – най-уникалният подводен пейзаж

Двойната лагуна на о. Корон, Филипините

Наричат това място „Twin Lagoon“, защото се състои от две лагуни – външна и вътрешна. Тези лагуни с кристално чиста и зелена като смарагд вода са разделени от извисяващите се скали. До вътрешната лагуна на прилив се стига само с плуване, през малък процеп между два скалисти зъбера, а на отлив се разкрива малка пътека. В нейните кристални води съвсем ясно се вижда потънал преди векове кораб.

Мисул, Индонезия.

Остров Мисул се смята за столица на меките корали. Около него, на територия колкото две футболни игрища, има шест пъти повече различни видове корали, отколкото в цяло Карибско море. Островът се отличава с необичайния си релеф от море и варовикови скали,свързани с многобройни подводни тунели, гъсто покрити с меки корали. На фона на тази красота това царствено шестват морските обитатели на Индийския океан.