Porsche ще се концентрира по-сериозно върху хибридните технологии като в крайна сметка планира да пусне хибридни версии на всичките си основни модели.

Това означава не само за предстоящите модели 918 Spyder и Porsche Panamera S E-Hybrid, но и за предстоящите версии на Cayenne, и дори на 'свещените' модели 911, Boxster и Cayman.

Моделът Panamera S E-Hybrid, който според Porsche е първият луксозен хибрид, беше показан първо на автомобилното изложение в Шанхай през тази година и ще бъде пуснат в продажба към края на годината на цена от около 100 000 долара.

Този автомобил може да измине само на електричество, около 35 км., но разполага с обща мощност от 416 конски сили и 590 нютонмeтра въртящ момент. Той също така може да ускорява от 0 до 100 км/ч за 5.5 секунди и максимална скорост от 270 км/ч.

След това ще последва нова версия на Cayenne, която ще използва същия V-6 двигател, както и модела 918 Spyder, който ще разполага с невероятните 887 конски сили и ще ускорява от 0 до 100 км.ч само за 2.8 секунди, а максимална му скорост ще е 340 км/ч.

Porsche не е единственият автопроизводител, който има за цел да увеличи броя на хибридните си модели в следващите години. Подразделението на Mercedes-Benz AMG също има дългосрочни планове да предлага хибридни модели.