Кой ли няма нужда от повече пари? Има много идеи и начини да се изкарват допълнителни средства, но понякога има съвсем различни фактори, които можете или не можете да контролирате, които влияят на заплащането ви.

За радост има учени, които работят здраво, за да дават отговори на нашите въпроси.

Вижте резултатите от различни проучвания за нещата, които влияят на доходите, подбрани от Business Insider:

Височината

Според австралийско проучване мъжете, които са високи 1.82 печелят с по 1 000 долара повече от мъжете, които са с 5 см. по-ниски. "По-високите хора са възприемани като по-интелигентни и влиятелни," според проучването.

Редовното спортуване

Хората, които спортуват редовно печелят с 9% повече от тези, които лежат пред телевизора според проучване в Journal of Labor Research. Месечната карта за фитнес буквално ви се отплаща.

Популярността в гимназията

Да си харесван в гимназията вече не е нещо, което сега може да бъде променено, но ако сте били едно от „готините деца“, имате късмет. Според Националното бюро за икономически проучвания в САЩ хората, които са били в първите 20% на най-харесваните в гимназията, печелят с 10% повече четири десетилетия по-късно, в сравнение с тези, който са били в последните 20%.

Вижте още: Красивите жени са нещастни в кариерата

Кога сте сключили брак

Жените с висше образование, които се омъжват след 30-тата си година имат по-големи доходи, докато при мъжете, тези, които се женят по-рано, печелят повече пари, според проучване на National Marriage Project. Една от причините може да е фактът, че жените, които се омъжват по-рано, раждат деца по-рано, което ги принуждава да оставят на заден план кариерата си в периода, в който биха израснали много в нея. Що се отнася до мъжете, тези, които се женят по-рано изглежда са по-покойни и уверени от техните необвързани приятели, което води до по-висока производителност.

Пол

Това вероятно е нещо, което е извън вашия контрол, но мъжете изкарват повече пари от жените. Мъжете печелят повече пари от жените дори и в сектори, в които жените преобладават? Тъжно, но истина.

Тегло

Жените, които са с 11 кг. под средното тегло (на практика тези, които имат тела на модели), печелят с 15 572 долара повече годишно в САЩ. От друга страна, мъжете които качват килограми (стига те да не са до нивата на затлъстяването), изкарват повече пари от слабите мъже.

Моминското име

Жените, които запазват моминското си име са възприемани на “независими, интелигентни, амбициозни и способни,” според проучване на холандския Tilburg Institute. Жените, които са запазват моминското си, име са получавали с 1 172.36 долара повече от тези, които са го сменили след брака, според проучването.

Женственост

Не е проблем да пърхате с мигли от време на време, стига зад тях да разполагате с остър като бръснач ум. Британско проучване показва, че женствеността помагат на жените да просперират в работата.

Да си лош

Добрите момчета винаги завършват последни на фона на унищожителната конкуренция. Мъжете, които се съгласяват с другите по-малко от средното ниво, изкарват доста повече от добрите момчета. Същото важи и при жените.

Външният вид

Живеем в един повърхностен свят. Добре изглеждащите хора печелят с 3-4% повече годишно, според проучване на Даниел Хамърмеш, преподавател по икономика в Тексаския университет.

Умения за преговори

В проучване на Нюйоркския университет и Harvard Kennedy School мъже и жени били накарани да прочетат следното нещо: "Смятам, че трябва да получавам заплата, която е близо до най-високата и също така бих искал да имам право на бонус в края на годината." При прочитането мъжете били възприемани като самоуверени и отстояващи правата си, а жените създавали впечатлението на нахакани и неприятни. Организаторите на проучването открили, че ако ако жените формулират исканията си по начин, който съпоставя нуждите им с целите на компанията, молбата им е по-малко вероятно да да звучи негативно.

Блондинки

Често се казва, че блондинките се забавляват повече, но вероятно това се дължи на факта, че разполагат с повече пари за забавления. Според австралийско проучване блондинките печелят със 7% повече от жените с друг цвят на косата.

Вижте още: Блондинките печелят и харчат най-много

Подобен род проучвания обаче винаги трябва да бъдат приемани с известна доза скептицизъм. По-разумно е да смятаме, че това, колко добър е човек в работата си, ще влияе много повече на това колко пари изкарва, отколкото всеки от изброените по-горе фактори.