Драмите в живота на технологичния магнат Джон Макафий изглежда никога не свършват.

Имотът му в Белиз, където живееше, преди да се измъкне от полицията, за да не бъде разпитван във връзка с убийство, е изгорял миналата седмица. Няма пострадали.

Според властите в Белиз причината за случилото се е горяща растителност в близост до имота. Макафий, който е известен с това, че обича конспиративните теории, пък заяви в блога си и в интервюта, че според него това е палеж.

Стойността на двете основни сгради, които са изгорели, е била по около 250 000 долара. В блога си Макафий казва, че инвестиционна компания е щяла да купи имота тази седмица. В интервю за Slashdot.org, пък той заявява, че е доволен, че къщата е изгоряла, защото нямало да плаща данъци, заплати на персонал и сметки за ток.

Макафий, който създава компанията за антивирусен софтуер McAfee, някога разполагаше с над 100 млн. долара, но през 2009 г. New York Times писа, че състоянието му е намаляло до около 4 млн. долара след кризата от 2008 г.

Животът на Макафи в Белиз се превърна в епична история през миналата година, след като неговият съсед на име Грегъри Фаул беше убит. Местните власти искаха да разпитат Макафий по случая. Вместо това успя да избяга от държавата в стил Джеймс Бонд, криейки се с в джунглата с една от приятелките си, инсценирайки собственото си залавяне и сърдечен удар, докато през цялото време пишеше в блога си .

Макафий в крайна сметка стигна до Гватемала, където беше арестуван и екстрадиран в САЩ. Той живее в Орегон, а срещу него така и не бяха повдигнати обвинения по случая Фаул.