Forbes отличи 13 български компании в Е-volution Awards 2013. Победителите в първото издание на конкурса бяха обявени на официална церемония късно снощи в София, в присъствието на представители на бизнеса, медии и гости.

Престижните награди бяха раздадени в общо 17 категории. Най-големият победител в Е-volution Awards 2013 са eDesign Ltd., които са призьори в три категории. Те бяха отличени за „Естетичен дизайн”, „Уеб агенция” и „Корпоративен уебсайт”.

Плътно след тях се нареждат други двама от претендентите за титлата, отличени с по две статуетки. HAPPY Delivery – с награди за „Иновации” и „Customer Experience” и еSKY Ltd. – победител в категориите „Афилиейт сайт” и „Електронен пазар”.

„Многото успешни истории на български компании в дигиталните технологии и големият потенциал за развитие на сектора ни подтикнаха да го поощрим с този конкурс, като отличим най-иновативните и успешни практики. Вярваме, че Е-volution Awards ще вдъхновят много българи и ще стимулират развитието на ИТ бизнеса в страната.", заяви Йордан Матеев, главен редактор на Forbes България при откриването на церемонията.

Общо 162 заявления за участие бяха подадени в първото издание на конкурса. Най-оспорвана бе надпреварата в група А, за компании осъществяващи електронен бизнес, където се състезаваха общо 127 кандидатури.

Със специални награди в Е-volution Awards 2013 бяха отличени УниКредит Булбанк, Ivios Ltd. и Media Screen. Пълният списък на победителите в конкурса е публикуван на www.е-volutionawards.bg.

Е-volution Awards е първото по рода си ИТ събитие у нас, организирано от Forbes България. То се осъществява с помощта на дигитална агенция Е-Act и любезната подкрепа на GLOBUL и „Пощенска банка”.

Profit.bg е медиен партньор на събитието. Повече за конкурса ще научите на www.e-volutionawards.bg