Музикантите, актьорите и известните изпълнители винаги са имали странен вкус към модата. Наречете ги "готини", специални, хипи, странни - както ви е удобно, но e факт, че някои необичайни модни тенденции бяха масово приети и оставиха отпечатък в историята.

Нека бъдем честни, никой, освен дизайнерката Елза Шиапарели и нейните приятели, не са носели шапка - обувка. В периода, когато тя създала тази тенденция, странната шапка се появила във всеки каталог, а модните робини се биели коя ще си я купи първа.

Пънк рокерите от висшата класа на 18 век били характерни със стила си мъже, които носели необичайни дрехи тип "Моцарт" и говорели по специфичен начин. На всичко отгоре те носели спешно високи перуки с малки шапки на върха. Тенденцията не продължила дълго, но все пак останала запомнена от историята.

Най-абсурдните модни тоалети за 2012 г.

Въпреки че напоследък вталените дрехи увеличават чувството за мъжественост в силния пол, мъжките корсети в края на 18 век не влияели толкова добре на самочувствието и визията на господата.

Те били принудени да носят корсети, за да скрият подутите си от вино кореми и да се събират в тесни ризи и престилки, посочва БГНЕС.

Шопенките първоначално били създадени, за да предпазват краката от вода и кал, но куртизанките ги приели като нова мода и ги превърнали в тенденция.

"Шопенките" не са просто обувки на платформа, а буквално "мини - греди". Жените, които ги носелиq ставали по-високи от всеки мъж около тях.