„Гласът, който осигури кворум на заседанието на НС, е моят глас“. Това обяви Волен Сидеров от парламентарната трибуна."За разлика от ПП ГЕРБ аз съм отговорен човек, последователен и отговорен. Какво щяхте да спечелите, ако бяхте провалили това заседание днес? На което са президентът, патриархът, представители на всички държави, които са наши партньори", каза Сидеров.

ПГ на "Атака" няма да подкрепи кабинета "Орешарски". Ние ще бъдем в очакване на това - какво ще върши този кабинет, имам определени критики по отношение на структурата, смятам, че енергетиката трябва да бъде отделена. Имам критики към някои от министрите, допълни лидерът от "Атака".

Обръщайки се към Бойко Борисов, лидерът на Атака го овини, че "се е скрил като мишяок".

"Колко пари струват приказките на г-н Борисов, че има кризисен момент, че той разбира каква е отговорността на премиера. Приказки, които не струват пет пари, при положение, че се опитахте да провалите днешното заседание", каза Волен Сидеров." Предлагаме промяна в Наказателния кодекс, ние се опитваме да предложим защитата на лекари и учители. Искате да провалите това, за което те казаха - най-после, има бързо действие от парламента. Вие саботирате това, не искате да приемем защита на лекарите, не искате да приемем защита на учителите. Вашите номера, евтини трикове - преди малко Борисов говореше - вие правите триковете, с които опитвате да саботирате парламентаризма. Няма да успеете. Гарант за този ваш неуспех е "Атака", каза Волен Сидеров.

Лидерът на Атака обяви, че се чувства заплашен за живота си, защото "спря похода на ГЕРБ към властта".