Саудитски принц похарчил в края на май 15 млн. евро в Дисниленд в Париж по време на тридневен престой. Той резервирал атракции и спектакли за себе си и шестдесетината си гости.

Принц Фахд ал-Сауд прекарал в парка дните от 22 до 24 май, съобщиха запознати източници. Събитието било с частен характер, организирано от службата на Евро Дисни за специални резервации, съобщи компанията, цитирана от БГНЕС.

По време на престоя си принцът, който празнувал дипломирането си, "приватизира парка по суша, т.е. някои пространства бяха резервирани за него през деня, както и сутринта преди отварянето и вечерта след затварянето", разкри запознат източник.

Най-скъпите партите за 2012 г.

Принцът поканил общо около 60 души, приятели и почитатели на парка. За тях са организирани специални спектакли с "редки персонажи" на Дисни. Друг източник разказа, че специална служба за сигурност била създадена за посетителя - един от най-добрите клиенти на парк Дисни.

Миналата година паркът е бил посетен от 16 млн. души и е реализирал част от оборота си именно чрез подобни частни визити.