Съвременните технологии непрекъснато правят живота ни по-прост, удобен и безопасен. Американският портал Movoto състави списък на десет технологии, които скоро ще станат неизбежна част от живота ни и ще променят домовете ни:

1. Термостат

Много хора изобщо не забелязват как сметката за отопление расте чак до края на месеца. Управлението на температурата на дома обаче е една от основните направление на новото, по-екологично оформяне на дома. Термостатът на бъдещето ще може да контролира температурата на дома в зависимост от това дали сте у дома или не и какви са температурите навън.

2. Онлайн системи за управление на дома.

Да следите какво се случва в дома ви през мобилния телефон с помощта на приложение, е друга тенденция, която се развива в момента. Вие ще можете да контролирате разходите си за вода, ток и отопление отвън и няма да ви се налага да се прибирате, ако случайно си спомните, че сте забравили да заключите.

3. Истинска енергоспестяваща лампа.

Енергоспестяващите крушки не са новост, но това не означава, че те са окончателно развити. Стремежът е осветлението на дома ви в бъдеще да е с почти нулев разход на енергия.

Вижте още: Домът става компютър

4. Кухненски таблет.

И сега мнозина не могат да се разделят с таблета си, но в бъдеще тенденцията е поставката за таблети да стане задължителна част от кухненското оборудване.

5. USB-розетки.

Все повече устройства се зареждат с USB – кабел. В бъдеще розетките с USB-вход ще станат стандартни.

6. Безконтактна тоалетна.

Край на мъките за чистофайниците – сензор ще следи за приближаването на човек и автоматично ще вдига и сваля капака на тоалетната.

7. Домашен 3D-принтер

Какво можете да отпечатате на него? Всичко от детски играчки до неголеми предмети за дома по ваш вкус.

Вижте още:Вашата пералня е програмирана да се развали!

8. Онлайн ключалка.

Професията на ключарите е на изчезване – скоро ключалките ще бъдат заменени с устройства, които отключват и заклюмват през интернет или bluetooth.

9. Онлайн системи за сигурност.

За разлика от обичайните системи, тези няма нужда да бъдат поставяни на определено място. Те ще ви уведомяват за движение в дома с SMS.

10. Умни саксии.

Умните саксии на бъдещето ще бъдат свързани с вашия компютър и ще ви подават данни за състоянието на растенията. Цялата работа по поливането и осветлението, разбира се, също няма да изисква вашето участие.