Любителите на домашното кино може скоро да се зарадват на нов висококачествен телевизор Samsung S9 UHD. Компанията Samsung Electronics показа този модел на известната изложба на най-новите джаджи CES-2013.

Вижте още: Най-големият телевизор на света

Необичайният телевизор, който е поставен в специална рамка, има ултрависока разделителна способност (UHD, 4K), с диагонал на екрана от 85 инча и впечатляваща резолюция 3820 x2160.

Минималистичният дизайн и суперширок екран създават ефекта сякаш изображението не се появява на екрана, а във въздуха пред вас.

Моделът е снабден с разширени функции, които осигуряват добро качество на изображението, независимо от силата на сигнала. Патентована технология „ъпскейлинг“ ви позволява да конвертирате съдържание от HD или Full-HD до ниво UHD, дава точна и реалистична картина.

Вижте още: 10-те най-скъпи вещи в света

Друга особеност на новия модел е технологията Precision Black Pro, чрез която устройството може да се показва от най-наситените нюанси на черно до на-чистите отсенки на бяло.

Въпреки това привилегията да гледат филм с такова високо качество на изображението ще имат хора с много пари. Цената на Samsung S9 UHD е 40 000 долара.