Какво е общото между Бионсе, Др. Дре и Джъстин Бийбър? Това, че и тримата са получили милиони и още милиони през миналата година. Вижте за кои музиканти изминалата 2012 г. с основание може да се нарече златна година:

Джей Зи и Бионсе

Не можем да говорим за богатство и музика, без да споменем Джей Зи и Бионсе. Общото състояние на дойката за 2012 г., достигна 78 милиона щатски долара. От тях г-жа Картър е спечелила 40 милиона щатски долара или два милиона повече от съпруга си ... Така че "кой управлява света"?

Елтън Джон

Британецът Елтън Джон се нареди на пето място, след като последните му 100 концерта му донесоха 80 милиона долара.

Роджър Уотърс

Докато някои звезди като Д-р Дре, Джей Зи и Пи Диди печелят значителна част от парите си от инвестиции и други бизнеси, други звезди разчитат изключително на своите концерти. Бившият член на Пинк Флойд Роджър Уотърс е от втория тип. Неговото турне The Wall Live му донесе 88 милиона долара през 2012 г. Според сп. Pollstar от началото на турнето през 2011 г. то е спечелило на музиканта 158 милиона щатски долара.

Вижте още: Най-доходоносната песен на всички времена (видео)

Най-доходоносната песен на всички времена (видео)

Прочети повече на: http://profit.bg/news/Naj-dohodonosnata-pesen-na-vsichki-vremena-(video)/nid-107368.html

Най-доходоносната песен на всички времена (видео)

Прочети повече на: http://profit.bg/news/Naj-dohodonosnata-pesen-na-vsichki-vremena-(video)/nid-107368.html

Най-доходоносната песен на всички времена (видео)

Прочети повече на: http://profit.bg/search.php?search=%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8

Дре

Ако известния рапър и продуцент Доктор Дре не е издавал албум от 10 години, това не му пречи да доминира в музикалната индустрия с привличането на повече от 110 милиона долара през 2012 г., благодарение своята линия слушалки Beats By Dre, разработени и произведени от компанията Beats Electronics.

Д-р Dre вече увеличи значително спасяванията в банковата си сметка през 2011 г. от продажбата на марката слушалки на HTC за 217 милиона евро! Рапърът и неговите сътрудници впоследствие купиха половината от акциите и инвестицията им продължава да носи доходност.

Джъстин Бийбър

От висотата на своите 18 години, Джъстин Бийбър може да се къпе в пари. През последните месеци младият певец пусна третия си албум, обиколи света, за да се срещне с феновете си и продължава да разширява портфолиото си, като инвестира в стартиращи компании като Spotify и Tinychat. Като цяло, той е спечелил повече от 55 млн. долара само на една година. "Всяка седмица говоря с моя финансов съветник и адвоката ми", каза Бийбър пред финансово списание Forbes в статия на инвестициите в рисков капитал. "Всяка седмица научавам нещо ново за бизнеса и какви са съществените неща в кариерата ми. "

U2

Що се отнася до ирландските ветерани от U2, тяхното последно турне 360 Tour им донесе 730 милиона щатски долара за три години, което е рекордна сума за турне по принцип.