Разширена зона за сигурност ще бъде обособена край сградата на Народното събрание, съобщиха от МВР. Предприетите от полицията мерки са с оглед запазването на реда около парламента и запазване на мирния характер на протеста, обясниха от ведомството.

Мерките се взимат на фона на предстоящия втори ден на флашмоба „На кафе до парламента”. Началният час на „кафето”-демонстрация е 8.30 часа, като е предвидено то да продължи до 9.30 часа, както и по-късно - от 12.30 до 13.30 часа.

Организаторите в социалните мрежи коментират, че „очевидно си имаме работа с дебелокожи и нагли хора, които чакат да се изморим и да разтурим "седенката". Затова да отидем на кафе до парламента, на задния вход, откъдето влизат за работа народните представители. Мирно, спокойно и цивилизовано. Да поговорим за оставки, избори и още нещо... ”.

От коментари в мрежите става ясно, че днес ще бъде един от най-важните протести. Наред с тази акция организаторите правят уговорката, че традиционните мирни шествия, които се провеждат всяка вечер в столицата и страната, остават.

От 18.30 часа е сборният пункт пред Министерски съвет за София, припомня bTV.