Десетки протестиращи се събраха за втори пореден ден пред сградата на Народното събрание. Със скандирания те отново настояват за оставката на кабинета "Орешарски". Протестът е част от инициативата "На кафе пред парламента".

Някои от депутатите дойдоха по-рано на работа и успяха да влязат в сградата на НС, преди да се съберат протестиращите, които вчера замеряха народните представители с яйца, домати и други предмети.

Районът около сградата е отцепен, като загражденията стигат до храм-паметника "Св. Александър Невски" и движението там се пренасочва. Полицейското присъствие в района е засилено.

Депутатите от "Атака" влязоха в парламента, съобщи novini.bg.

Така Народното събрание започна работа, след като беше осигурен кворум от 126 депутати.

ПГ на ГЕРБ отново не присъства в пленарната зала. Депутатите приеха програмата на НС за 27 и 28 юни.

Точка първа от заседанието ще бъде гласуване на проект на решение за изменение на решение на Народното събрание от 29 май 2013 г. за приемане на структура на Министерския съвет, съобщава БГНЕС. Вносител е министър-председателят Пламен Орешарски.

На заседанието днес Орешарски ще предложи на парламента да гласува втори вицепремиер. Премиерът обяви, че ще предложи Даниела Бобева за вицепремиер. Тя ще бъде без ресор, но с много отговорности по координация на икономическите политики.

Вторият вицепремиер ще носи отговорности по координацията на икономическите политики, както и за чуждестранните инвестиции, електронното правителство и подобряване на административните услуги за бизнеса и граждани.

Днес Пламен Орешарски заминава за участие в Европейския съвет в Брюксел.