Цената на акциите на BlackBerry пада с над 20% в предборсовата търговия днес, след като резултатите на компанията за първото тримесечие не впечатлиха Уолстрийт.

Канадската компания отчете 3.1 млрд. приходи за периода, или с 15% повече от предходното тримесечие и с 9% повече от година по-рано. BlackBerry също така е намалила загубата си до 84 млн. долара (0.16 долара на акция), в сравнение с 510 млн. отрицателен резултат за същия период през финансовата 2013 г.

От BlackBerry също така обявиха, че са продали 6.8 млн. смартфона през първото тримесечие, без да уточняват обаче колко от тях са с новата операционна система BlackBerry 10.

Успехът на BlackBerry 10 е от съществено значение за компанията, която се опитва да се върне на все по-конкурентния пазар на смартфони. Apple, Google и Samsung в момента доминират на пазара, докато в същото време Microsoft също напредва с устройствата с операционна система Windows 8.

Към 15:00 часа българско време акциите на BlackBerry поевтиняват с 20.23% до 11.55 долара. Вчера книжата затвориха на цена от 14.48 долара.