Огромни басейни, площадка за хеликоптери и достатъчно място за пищни празненства на морето: на тези изложения на яхти ежегодно се представят най-новите плаващи дворци с луксозни удобства, иновативни продукти, както и задължителните култови класики на морския свят.

"Monaco Yacht Show"

Изложението в Монако може би не е най-голямото изложение на яхти в света – то обаче със сигурност е най-луксозното! Всяка година в Монако се представят яхти на стойност до 230 милиона евро. Тази година луксозното изложение ще се проведе между 25 и 28 септември.

"Boot", Дюселдорф

На изложението в Дюселдорф всяка година през януари около 1500 производители и корабостроители представят своите иновации. То събира около 250 000 посетители през осемте дни на изложението. Следващото му провеждане ще бъде от 18 до 26 януари 2014 година.

"International Boat Show Dubai"

Близкият изток става все по-важен пазар за яхти и платноходки. Изложението в Дубай непрекъснато се разраства. Тази година през март месец 563 международни производители представиха последните си иновации. Следващото провеждане на изложението ще бъде от 4 до 8 март 2014 година.

Barcelona Boat Show

Въпреки високия държавен дълг, испанското изложение за яхти в Барселона е едно от най-важните в света. Годишно около 400 производители представят своите яхти на изложението. То се провежда в най-благоприятното време - през септември, като тази година ще бъде от 25 до 29 септември.

Истински спектакъл, който ежегодно събира милионери, инвеститори и експерти, както и много публика: това е изложението в Монако.