До 200 лв. може да ви излезе медицинската помощ по морето, ако не сте здравно осигурени или не разполагате с направление от личния ви лекар.

Едва 1/3 от медицинските кабинети в община Несебър имат сключени договори със Здравната каса. А в тези, които не работят с касата, цената на прегледите започва от 30 лв.

Едно от най-често срещаните неразположения, които настъпват по време почивка - стомашно-чревната инфекция, може да ви коства до 100 лв. Въпреки че са здравно осигурени, много хора плащат на частни кабинети, когато са край морето.

Оказва се, че здравната книжка не е достатъчна, за да ви прегледат безплатно. Трябва да имате и направление от личен лекар, а в курорта Слънчев бряг работят само двама такива, предупреждава ТВ7.

Проблем има и при чужденците. За тях цените са в евро, често им се вземат повече пари за медицинско обслужване, а после се оказва, че застраховката им не може да покрие разходите.

Ако ви се наложи да търсите медицинска помощ през нощта, цените в частните кабинети се качват двойно. Съветът е да търсите помощ в общинските центрове, които са на територията на Несебър и Слънчев бряг.