Британка си сложи силикон за 4 800 паунда за сметка на здравната каса.

22-годишната Джоузи искала да стане модел, но се притеснявала, че няма голям бюст. Тя се оплакала на личния си лекар и тъй като това и причинявало емоционална травма, се оказало, че операцията може да се направи за сметка на здравната система.

Джоузи иска много да прилича на Кейти Прайс. Тя печели само 9 000 паудна на година, като работи в сферата на телемаректинга, но често пътува от Йоркшир до Лондон, за да посещава известни клубове.

Медиите на Острова публикуваха как се е сдобила с мерки 36DD за сметка на данъкоплатците и последните не са доволни.

Джоузи обяснява сериозността на ситуацията:

„Аз бях не просто плоска, аз нямах никакви гърди. Не можех да отида на плажа така!“ казва тя. „Аз плаках и лекарите казаха, че не са виждали толкова сериозен случай.“

„Новите ми гърди промениха живота ми,“ казва тя. „Сега нямам търпение да се снимам без горнище и да стана новата Кейти Прайс. Искам светът да види новото ми аз. Искам пари и слава също както Кейти – и новите ми гърди ще ми помогнат да постигна това,“ продължава тя.

22-годишнината Джоузи има две деца – на 5 г. и на 2 г., които смята да остави при родителите си, а тя ще замине за Лондон за да преследва мечтите си.

„Знам, че в момента не печеля много, но мисля, че бързо мога да привикна на луксозния начин на живот.“

Тя мисли, че има всички данни да бъде звезда: “Вече имам връзки в шоубизнеса, защото приятелят на една моя приятелка участваше в предаването Apprentice, освен това съм ходила в клубове като Trader Vic’s и Dorchester Hotel. Вече дори започнах да колекционирам чанти на Louis Vuitton и си поръчах кученце Чихуахуа,“ обяснява Джоузи.

Случаи като този доведоха до голямо недоволство в Англия.

По принцип козметични процедури не се финансират с държавни пари, но понякога се правят изключения при специфични случаи.

Преди операцията

The Sun цитира „специфичен случай“ при който транссексуален мъж смята да си направи операция на стойност 25 000 паунда, за да прилича на Риана. Шака Лий е родена като момче, но на 19 години разбрала, че е транссексуална и това й позволява да се оперира за сметка на данъкоплатците.

Междувременно безработната Лора Рипли вече си е направила операция за 8 000 паунда за сметка на здравната каса и планира още. Тя продължава да яде в заведения за бързо хранене, но си е планирала поставяне на стомашен байпас на стойност 15 000 паунда, защото трябва да отслабне и обмисля още интервенции за 12 000 паунда.

Вижте още: Все повече англичани живеят от помощи, не им се работи