Лятото може да е сезонът на ваканциите, но това определено не се отнася за конкурентния свят на смартфоните. Няколко от водещите производители обявиха събития, насрочени за най-топлите месеци от годината, на които ще покажат своите нови върхови постижения в областта.

Nokia

Финландският производител още преди месец покани всички на събитие, което ще се състои на 11 юли. Очаква се компанията да представи нов модел от високия си клас.

Почти всичко, с изключение на името на модела, изтече в интернет. Възможно е той да носи името Lumia 909 или Lumia 1020. Ще разполага с 41-мегапикселова камера, която ще прави снимки с висока резолюция, дори и на слабо осветени места.

Към висококачествената камера с оптика от Carl Zeiss ще бъде добавен и специален софтуер, който ще съдейства за правене на по-добри снимки.

Смартфонът ще е с 32GB вътрешна памет без опция за разширяване с карта, както и с 4.5-инчов OLED-дисплей.

Google

От компанията пратиха 50-ина покани за събитие на 10 и 11 юли, на което се очаква да бъде представен така широко дискутирания в публичното пространство модел Moto X. За разлика от Nokia, Google успя да запази тайната, свързана с модела, като в рекламата се споменава само, че смартфонът ще е гъвкав за персонализиране от потребителите.

Все още не е ясно какво точно значи това, но се предполага, че ще дава възможност потребителите да правят неща с телефона, които не могат да правят с другите устройства.

Тук се включват автоматично стартиране на камерата, когато апаратът се вдигне на нивото на главата, включване на хендсфри, когато е разпознато влизане в автомобил и др.

Според някои потенциалните купувачи сами ще могат да определят някои от хардуерните характеристики на модела.

LG

За разлика от Google, LG открито обяви плановете си на 7 август да представи следващия си ключов модел от най-високия клас смартфони - LG G2.

Моделът ще разполага с допълнителни бутони за контрол на гърба, както и 5.2-инчов HD-дисплей с 13-мегапикселова камера.

Той също така ще има 3 GB RAM, както и най-новия чип Qualcomm Snapdragon, който, според компанията, е със 75% по-производителен от чиповете, използвани в моделите Samsung Galaxy S4.