Около 20.30 ч. такси се вряза в спирка на "Цариградско шосе" в столицата и предизвика тежка катастрофа, потвърдиха за bTV от МВР.

Вероятно жълтата кола е спукала гума в посока центъра и се е отклонила от пътя. Инцидентът е станал близо до The Mall, а на спирката по това време е имало десетки граждани.

По първоначални данни имаше 8 пострадали, но по-късно от МВР уточниха, че са 12. Двама възрастни и дете на 6 години са с опасност за живота.

Останалите са с различни фрактури по тялото. Детето е в критично състояние и е интубирано в болница "Св. Анна". Няма загинали при произшествието.

Три жени и двама мъжа са приети в „Пирогов” след инцидента тази вечер. Жените са на възраст между 28 и 43 години. Най-тежко е състоянието на 27-годишен мъж, който е със счупен таз и има съмнения за кръв в корема.

Една от жените е с контузия на дясната китка и десния глезен. Друга жена е с оплаквания за болки в ходилата и й се правят снимки. Третата жена е с рана на главата. На всички пациенти се правят изследвания.

Водачът на таксиметровия автомобил е задържан в столичната полиция. По данни на очевидци той е карал с над 140 км/ч в бус-лентата.

На място бяха изпратени екипи, които да отцепят района и да съдействат за бързото транспортиране на ранените в болнични заведения, уточниха от МВР.

Полицейски коли ескортираха линейка по локалното платно в посока към Орлов мост. Протестиращите продължиха след бул. „Ситняково” в посока Плиска. Втора линейка премина в посока центъра, като протестиращите отново направиха път.