Какви пакости само могат да направят 140 символа!

Прибързани съобщения могат да струват солено на авторите си.

Мнозина са били уволнени заради неща, които са написали в микроблога, други са понесли глоби.

Конгресменът Антъни Уийнър се опита да изтрие глупав туит, но беше прекалено късно и това само влоши положението му.

Вижте 5 туита, за които авторите им горчиво съжаляват.

Според MarketWatch това са и най-скъпите съобщения в Twitter.

Антъни Уайнър

Цена: заплата от 174 000 долара и мечта за президент

През юни 2011 година Уайнър изпратил своя разголена снимка на студентка. След това, на принципа „гузен негонен бяга“ написал, че акаунтът му е хакнат и някой си прави шега с него.

С този туит той само привлече вниманието към себе си и стана ясно, че сам е изпратил снимката. Разрази се скандал, Уайнър загуби работата си и заплатата си от около 174 000 долара на конгресмен. Така той се лиши и от потенциални бонуси в размери на 1.2 млн. долара при пенсиониране.

След близо 1 година мълчание, Уайнър пак се завръща в политиката като кандидат за кмет на Ню Йорк.

Съдебен заседател пусна туит за присъда преди официалното й оповстяване

Цена: над 600 000 долара

Върховният съд в Арканзас отмени присъдата в дело за убийство, след като един от съдебните заседатели пуснал туит с решението на съда 1 час преди то да бъде обявено официално.

Тъй като това нарушава закона, подсъдимият поискал отмяна на съдебния процес и назначаване на ново дело и ги получил.

Нов процес можел да струва на данъкоплатците над 600 000 долара. Този разход обаче в крайна сметка им бе спестен, след като обвиняемият Ериксън Димас-Мартинез се признал за виновен.

НБА глобява собствениците на отбори

Цена: 525 000 долара

НБА е глобявала шефове на баскетболни отбори с хиляди долари.

През ноември 2011 година те глобиха Мики Арисън (собственик на Miami Heat) с 500 000 долара за коментиране на процеса на финансово договаряне с асоциацията. През 2009 година Марк Кюбан трябваше да плати 25 000 долара за това, че критикува официални лица и ги обвини за загубата на неговия отбор Dallas Mavericks срещу Денвър.

Spirit Airlines и рекламата на билети от 9 долара

Цена: 50 000 долара

През юни 2011 година Spirit Airlines обяви, че пуска билети от 9 долара за Лос Анджелис, но в рамките на 140 символа, от компанията не бяха написали нищо за специалните условия и допълнителни такси.

Министерството на транспорта глоби авиолинията с 50 000 долара за заблуждаваща реклама. Таксите са били описани на сайта на компанията, но е трябвало да се кликне на втори линк.

Октавия Наср уволнена от CNN

Цена: бъдещата й заплата в CNN

През 2010 година журналистката Октавия Наср, която има 20-годишен стаж, бе уволнена заради това, че написа, че уважава шиитския религиозен лидер Мохамед Хюсеин Фадлала. Той бе яростен критик на САЩ и подкрепяше самоубийствените атентати срещу Израел. Тя по-късно заяви, че съжалява за това си изказване и че е подкрепяла Фадлала за това, че е имал различно мнение от останалите ислямисти по отношение на правата на жените, но това не й помогна.