Легендарният инвеститор Джордж Сорос, който в момента е на 82 години, планира да се ожени за 41-годишната Тамико Болтън през септември. Това ще е трети брак за Сорос.

Милиардерът, който има пет деца, и неговата годеница са подготвили около 1 000 покани за празненството, но засега са изпратили само 'няколкостотин' на близки и познати.

Гостите ще бъдат поканени на няколко събития, които ще се проведат на различни места, но няма да се налага да купуват подарък на двойката, която се сгоди миналия август, а вместо това ще трябва да дарят средства за неправителствени организации.

Сорос и Болтън ще ползват услугите само да доставчици от района на Ню Йорк, където ще се състои сватбата, пише Daily News.

'Всичката храна ще бъде от местни доставчици, а цветята ще бъдат сезонни. Те няма да бъдат докарвани от друго място', е заявил източник на Daily News.

Популярността на Сорос и неговото състояние нараснаха значително преди две десетилетия, когато той залагаше на поевтиняване на британския паунд и в крайна сметка успя да прекърши самата Централна банка на Великобритания.