Услугата „ексклузивна ваканция“ на частен остров се предлага от редица специализирани сайтове по целия свят. Частният остров е синоним на статус и лукс. Оказва се обаче, qе и в тази индустрия има неочаквано добри предложения. Колко струва да наемете остров в топ сезона? Нека видим няколко предложения:

Живописните кътчета на Южна Европа са традиционен лидер в предлагането на острови под наем. Например такъв е малкият остров Кавало, близо до крайбрежието на Франция – единственият необитаем остров около корсиканския бряг.

На него можете да наемете луксозна резиденция от 120 кв. м с две спални, всички удобства и дизайнерско обзавеждане. Цената започва от 330 евро на денонощие.

А какво бихте казали за остров със замък? Частният остров Исла дел Кастило дел Бургило, до бреговете на Испания предлага развлечения за водни спортове и разходка с лодка. На него има замък, разположен сред природен парк,обявен за специална зона за опазването на птиците.

Малко по-далече от замъка е другата забележителност на острова – кестенова гора на повече от 100 години. Седмица на този остров струва 2 800 евро, ако наемете стая и 1 500 евро на ден за целия остров.

Съвсем близо до нас, по крайбрежието на Хърватия също се предлагат острови под наем. С цена на нощувките от 500 евро и 1 500 евро за целия остров, такъв е Палагруза, близо до Сплит в Адриатическо море.

На най-отдалечения от крайбрежието остров на Хърватия има морски фар, датиращ през 1875 г. Построен на около 90 м над морското равнище, от фара се разкрива прекрасния средиземноморски пейзаж.

Островът е природен резерват, а между разходките сред природата или античните руини, открити тук, гостите могат да се присъединят към рибарите в ранните сутрешни часове.

Спитбанк Форт е частен остров, близо до Портсмут, Англия. Необикновеният остров с историческа морска крепост беше реновиран за няколко милиона паунда и сега разполага с луксозни спални, три бара и още толкова ресторанти, горещ басейн, камина и сауна.

Нощувка на острова струва 1000 паунда на вечер и 5000 паунда, за да запазите острова само за вас.

По-скъпо и престижно е разбира се на Малдивите, но тъй като в момента архипелагът не е в топ сезона си, наемането на разкошната вила на частния Коко Прайв струва 10 000 долара на нощ.

За наемателите има просторни луксозни стаи, гостна и трапезария, джакузи, коктейл бар, винарска изба и дори библиотека.