От наподобяващи творения на Тим Бъртън къщи до лъскави футуристични измишльотини, които изглежда, че пренебрегват законите на физиката, вижте няколко невероятни къщи върху дървета, подбрани от Mashable:

1. Inhabit

Въпреки че в момента това е само концепция, къщата Inhabit на Антъни Гибън ще разполага с кедрова облицовка, която старее заедно със структурата, така че след време тя ще се слее със заобикалящата я среда. В къщата ще се влиза през класическия капак на пода.

2. Птичето гнездо

Птичето гнездо е кръгла къща върху дърво в шведския Treehotel, която, както си личи и от името, наподобява птиче гнездо. (Въпреки че отвърте е абсолютно елегантна.)

3. Пашкулът

За по-авантюристично настроените, тези пашкули са сферични непромокаеми конструкции, които се закачват върху дърветата с въжета и мрежи.

Вижте още: 18 от най-невероятните жилища в света

4. Hapuku Lodge

Този хотел в Нова Зеландия предлага на своите гости възможността да отсядат в къщи върху дървета.

5. Огледалният куб

Огледалният куб буквално представлява един куб в небето — той също така прави обитателите му невидими.

6. Разнебитената постройка

Тази къща вероятно не е най-безопасната, но пък прилича на кръстоска между творение на Тим Бъртън и сем. Уизли, което я прави страхотна.

7. Къща върху дърво в ботаническата градина в Хънтсвил

Ботаническата градина в Хънтсвил се намира в щата Алабама, където са изложени най-различни къщи върху дървета. Това изглежда особено симетрично.

8. The Cabin

The Cabin е част от шведския Treehotel и прилича на капсула в небето. А гледката от нея е страхотна.

9. Free Spirit Spheres

Free Spirit Spheres изглеждат почти въображаеми. До тези сферични къщи върху дървета се стига по спираловидна стълба и окачен мост, така че самият достъп до тях си е приключение.

10. НЛО

Дори вътрешността на тази къща е украсена с космически елементи.