Иска ви се да отидете на някое диво и непристъпно място сред природата и наистина да я усетите, но никога не сте го правили, защото не сте склонни да търпите несгодите на бивакуването. Опитвали сте в някои от луксозните комплекси, но зад дебели стени и огради някак не е същото.

По света обаче има достатъчно места, където ще имате на разположение всички удобства и в същото време ще сте максимално близо до природата. Die Presse представя девет от най-луксозните биваци из цял свят:

Uluru-Kata Tjuta, Австралия

В националния парк Uluru-Kata Tjuta се намират 15 луксозни палатки. Една от тях е "Longitude 131°", която, освен спираща дъха гледка към Ayers Rock, предлага също озвучителни системи Bose, както и хеликоптер, който може да ви отведе където пожелаете!

"Greystone Mahale", Танзания

Веригата ваканционни селища "Nomad Tanzania" предлага всякакви удобства из цяла Танзания. Един от най-красивите се казва "Greystone Mahale" и се намира в западната част на страната, заобиколен от морето и от националния парк Mahale Mountains. Тук се чувствате напълно изолирани от външния свят.

"Lamai Serengeti", Танзания

Малко по-кратко би било пътуването до "Lamai Serengeti" в Северна Танзания. Там ентусиазираните фенове на сафари-приключенията също могат да очакват изключително луксозни палатки.

"Aman-i-Khás", Индия

Веригата "Aman Resorts" е известна с луксозните си комплекси в най-красивите места по цял свят. В индийската провинция Раджастан се намира къмпингът "Aman-i-Khás", разположен до националния парк Ranthambhore. Всевъзможен лукс предлагат десетте палатки с размери от 108 квадратни метра, както и палатката-ресторант, палатката-салон и спа-палатката.

"Amanwana", Бали

На изток от Бали се намира островът Мойо и курортът "Amanwana". Директно на морското крайбрежие, заобиколени от тропически гори, гостите могат да бъдат настанени в специалните палатки "Ocean Tents" или "Jungle Tents", в които има климатик и луксозни бани. Достъпът до частен плаж е включен в цената.

"Clayoquot Wilderness Resort", Канада

След 45-минутен полет с хидропланер от Ванкувър стигате до еко-сафари курорта "Clayoquot Wilderness Resort", където ви очакват 20 луксозни палатки насред дивата природа!

Еко къмпинг "Whitepod" до Женева

Скиорите също могат да нощуват в луксони палатки. На морска височина от 1 700 метра, само на един час път от Женевското летище, се намира еко-комплексът "Whitepod" - директно на пистата! Освен неповторимата гледка към планината, можете да се възползвате и от спа център и от ресторант.

"Eco Camp Patagonia", Патагония

За по-приключенски настроените туристи "Eco Camp Patagonia" е перфектното място! Програмата предлага от четири до деветдневни експедиции, както и нощувки в палатки с купол!

"Canopy and Stars", Англия

Винаги има по нещо интересно и за тези с по-ограничен бюджет. Тук има разнообразни и, разбира се, безкрайно комфортни палатки. "The Geo" се намира в Cornwall и се отличава с великолепен дизайн и с изключителни пейзажи.