Някои хора обичат да почиват на тихи и спокойни места. Други не обичат да релаксират – те искат да си вдигнат адреналина.

Вижте 5 убийствени ваканции – в буквалния смисъл:

Да спите до активен вулкан

Къде: Коста Рика

Вулканът Аренал е разрушил цяло село през 1960 г. Макар че от 2010 г. насам изригванията да се редки, все пак е опасно. Много хора се разполагат на къмпинг около него, от където ежедневно се вижда пушек и малки изригвания. В хотел Arenal Kioro Suites and Spa може да се наслаждавате на тази гледка от басейн.

Да ви изяде лъв

Къде: Ботсуана

Сафари в Африка е любимо занимание на богаташите. Лагерът Beyond Nxabega Okavango е един от най-известните в Ботсуана. Той се състои от луксозни палатки с удобни легла. През деня ще обикаляте с квалифициран гид. Имайте предвид обаче, че между вас и животните няма ограда. Можете да видите лъвове, слонове и други екзотични видове.

Сърф в опасни води

Къде: Оаху, Хавай

Северния бряг на Оаху е известен като много опасен. Там се състезават най-добрите професионални сърфисти. В Ke Iki Beach Bungalows може да отседнете в собствено бунгало с кухня, разположено на самия плаж.

Да се покатерите на мост

Къде: Сидни

Харбър Бридж е една от емблемите на Сидни. Много туристи идват тук, за да изкатерят по високия 137 метра мост. Атракцията струва 200 долара на ентусиастите. Дори и да не се включите, а само да гледате, пак е вълнуващо.

Да скачаш от скала

Къде: Ямайка

Защо е убийствена: Скалите на Ямайка са перфектни за гмуркания от височина от 1 до 10 метра. Комплекс The Caves е сред най-популярните дестинации за меден медец. Той има 11 бунгала в градините близо до плажа.