До известна степен има някаква ирония в това, че Лейди Гага оглавява класацията на най-добре печелещите знаменитости под 30 г. През тази година певицата мина през нещо, което обикновено е запазено за възрастни хора – операция на тазобедрената става.

Разбира се, травмата на Гага не се дължи на нейната напреднала възраст, а на контузия, получена на сцената. След операцията Гага не се скри, за да се възстановява, а се показа в специално изработена позлатена инвалидна количка.

Лейди Гага е заработила 80 млн. долара в периода юни 2012 - юни 2013 г. Тя е щяла да изкара дори още повече пари, ако не беше травмата й, заради която не успя да довърши турнето си.

Жените доминират в класацията, като седем от първите 10 места се заемат именно от представителки на нежния пол. От Forbes не включват спортисти в класацията, за да може тя да е насочена повече към Холивуд.

Повече от жените в тази класацията са поп звезди, които печелят толкова, колкото и колегите им от мъжки пол. Джъстин Бийбър заема второто място с 58 млн. долара, но Тейлър Суифт е точно зад него.

Двадесет и три годишната изпълнителка е спечелила 55 млн. долара през миналата година, които й отреждат третото място.

Последният албум на Суифт беше продаден в 1.2 млн. копия само за първата седмица. Тя има приходи и от рекламни договори с компании като Diet Coke, Sony и Covergirl.

Четвъртата позиция е за Калвин Харис, чиито приходи за периода са 46 млн. долара. Открит като певец и автор преди осем години, Харис успешно се превърна в световноизвестен диджей и продуцент.

Риaна заема петото място в класацията с 43 млн. долара. Родената на Барбадос певица е изнесла 40 концерта за периода и е пуснала нов албум. Той вече има платинен статус, а в него имаше хитове като Diamonds и Stay.

Извън челната петица остава Кейти Пери, чиито приходи възлизат на 39 млн. долара. Биографичният филм от миналата година „Част от мен“ добави седемцифрена сума към доходите й. Освен от музика, Пери има приходи и от рекламни договори с Coty и Popchips.

Седмото място в тазгодишната класация е за Адел с 25 млн. долара. Музиката на изпълнителката все още се продава в големи тиражи, но без световно турне тя не можа да попадне в класацията на 100-те най-влиятелни знаменитости. Адел получи достатъчно внимание за песента Skyfall от последния филм за Джеймс Бонд, която получи Оскар.

Най-високо класираният представител на актьорската професия е Дженифър Лорънс, която се нарежда на осма позиция. Благодарение на „Игрите на глада“, тя е заработила 26 млн. долара в периода юни 2012 – юни 2013 г.

Лорънс определено е във възход, докато времето на друга актриса, която попада в класацията, може би вече е отминало. Последният филм от поредицата "Здрач" излезе по кината през ноември и донесе на Кристен Стюърт 22 млн. долара, с което тя се нарежда на девето място.

Челната десетка се оформя от Тейлър Лаутнър, също с 22 млн. долара. С края на поредицата филми "Здрач" Лаутнър трябва да изгради кариера извън тях. Дебютният му филм извън вампирската сагата, носеше заглавието „Отвлечен“ и беше провал. Той има малка роля в във филма на Адам Сандлър „Дърти хлапета 2“.