След като вече смая посетителите на тазгодишното автомобилно изложение в Шанхай концептуалният автомобил Vulcano на компанията Icona скоро ще участва в традиционното изложение за автомобили в Пебъл бийч, Калифорния.

Там създателите на автомобила ще преценяват какъв е интересът към него и дали ще преминат към фаза на производство.

Vulcano е дело на базираното в Шанхай студио за дизайн Icona, а колата е направена от италианската компания Cecomp.

По дизайна е работил бившия дизайнер на Bertone Самуел Шуфар, а задвижването дело на бившия технически директор в Скудерия Ferrari Клаудио Ломбарди.

Icona има за цел да създаде пет модела за продажба и в момента резервира тестове за колата. Хората, които бъдат избрани да тестват модела Vulcano ще трябва да пътуват до Италия следващото лято, където ще се запознаят с технологиите, използвани в модела.

Предвиждат се две различни версии на модела Vulcano . Едната ще е с V-образен, 12-цилиндров двигател с мощност 950-конски сили, която ще носи името Vulcano H-Turismo и ще има и електрически мотор. Другата ще V-образен, 6-цилиндров двигател с мощност 870-конски сили, която ще се казва Vulcano H-Competizione и ще има и два електрически мотора.

Независимо от двигателя Vulcano ще трябва да може да ускорява до 100 км/ч за около 3.0 секунди, a максималната й скорост ще е 350 км/ч.

Колата ще бъде представена на изложението в Пебъл бийч, което започва на 17 август.