На БФБ продължава типичната отпускарска лятна търговия. Това заяви в прогнозата си за днешната борсова сесия Владимир Малчев, управител и инвестиционен консултант в ИП "Бул Тренд Брокеридж" ООД.

Определено купувачите са по-активни, нямаме негативни настроения сред инвеститорите, въпреки политическата криза в страната, опасността от влошаване на държавните финанси и задаващата се още по-тежка криза в енергетиката.

Със сигурност днес и утре търговията ще е подвластна на финансовите отчети. Някои акции, които поскъпнаха стремглаво, ще бъдат разпродавани, тъй като спекулантите отново виждат болезнената истина, че тези, иначе много евтини компании, продължават да са неспособни да генерират печалби от активите, с които разполагат.

От друга страна, при акциите на тези дружества, които затвърждават позитивните тенденции в бизнеса си, ще се активизират спекулативни покупки от страна на индивидуални инвеститори.

Индексите започнаха седмицата разнопосочно. SOFIX записа незначително понижение от 0.04% до 450.52 пункта, докато BG40 добави 0.38% към стойността си до 149.03 пункта.

* Материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка/продажба на ценни книжа.