До края на годината "яхта хотел" на стойност 200 млн. долара е на път да акостира за постоянно на южното крайбрежие на Испания.

Sunborn Gibraltar, която е една от най-големите яхти в света със своята дължина от 140 м и седем етажа, е рекламирана като луксозен хотел. В градове като Гибралтар, където Земята не достига, кораби като този може би са бъдещето на хотелиерския бизнес.

Яхтата ще бъде закотвена в Gibraltar Ocean Village Marina, луксозна Средиземноморска дестинация, а гостите ще се качват на кораба през затворен стъклен тунел. Шест супер мощни хидравлични рамена, всяко от които тежи по 8 тона, ще придържат плавателния съд на едно място.

Sunborn Gibraltar е първата от флотилията луксозни яхти хотели на Sunborn. Компанията планира да пусне още такива в Лондон и Барселона.

Яхтата хотел се очаква да започне да приема туристи в края на годината, а цените на нощувките ще струват между 300 и 3 000 долара.

Sunborn Gibraltar ще акостира за постоянно в Ocean Village Marina в Гибралтар, в южния край на Иберийския полуостров.

Със своите седем етажа, корабът стърчи над всичко в непосредствена близост до него. Размерът му означава, няма да бъде възприеман като плавателен съд, а по-скоро като луксозен хотел.

Корабът ще разполага със 189 красиво декорирани стаи. Дори и "стандартните" стаи създават усещане за лукс.

Стаите ще разполагат със собствени балкони, където гостите ще могат да събират тен, да четат и да си почиват.

Огромният хотел яхта разполага с няколко ресторанта и салона за коктейли.

Корабът има и невероятна бална зала, както и няколко конферентни зали, спа център и супер модерна фитнес зала.