Минималистичен дизайн, изчистени линии, блестящо бяла: луксозната тоалетна Numi изглежда наистина от висок клас. Но какво я прави толкова специална, че да струва почти 10 000 лева (4750 евро)?

Направена е така, че да не е нужно да използвате ръцете си. Сензорите регистрират влизането ви във банята. Тогава капакът се вдига автоматично.

Тоалетната хартия в луксозната тоалетна е заменена с дюзата за вода, която може да се регулира до различни нива на интензивност. Така Numi може да се използва и като биде. След почистването тя ви изсушава със сешоар.

Потребителите на Numi не бива да се плашат от неприятни миризми, тъй като въздухът около тоалетната се пръска автоматично с дезодорант. Звучи страхотно, нали? И това не е всичко!

Луксозната тоалетна отоплява тоалетната чиния, като може да отоплява и краката ви. А който желае, може да свърже MP3-плейъра си към тоалетната и да слуша музика на спокойствие.

Numi се упрявлява чрез тъчпад. Производител е американската компания за луксозни тоалетни Kohler от Уисконсин. В САЩ търсенето на тоалетната е особено високо, но в Европа все още не се предлага.

Уникална прозрачна обществена тоалетна (снимки)

Тук обаче има добри алтернативи на цени около 1000 евро:

• Geberit AquaClean 8000 включва душ, сешоар и филтър от активен въглен, цената й е 2879 евро.

• По-евтин е моделът на MZ-Podex „NB-09“, който струва 496 евро и има специални функции за почистване и за подгряване. Продава се и в нормалните магазини за бяла техника.