В разгара на сезона на почивките, нека видим ви представим класацията на най-красивите острови според потребителите на туристическия сайт TripAdvisor:

10.Нуси-Бе

Нуси-Бе е разположен до северния бряг на Мадагаскар. Този остров е една от най-популярните туристически дестинации. На него има вулканични езера, странни коралови рифове и други достойни за изследване места. Интересна е и фауната на острова: лемури, хамелеони и малки брукезии (най-малкият хамелеон в света). С една дума, любителите на дивата природа ще бъдат във възторг. През май тук се събират любителите на музиката- тогава на острова се провежда известен музикален фестивал - Donia Music Festival.

9. Великденските острови

Да се стигне до Великденския остров в Чили не е толкова лесно: той е един от най-отдалечените населени острови в света. Независимо от това пътуването си струва, защото ще видите много мауи - мистериозни каменни статуи от вулканична пепел. След докосването до древната тайна, можете да се отпуснете на усамотените плажове.

8.Ко Тао

Разположен в Тайланд, Ко Тао получил името си от местните морски костенурки. Ко Тао посреща посетителите си с бели пясъчни плажове, където можете да се препичате на горещото слънце. Слънчевите дни на острова са около 300 в годината, така че той определено е най-подходящото място за любителите на плажа.

Вижте още: Десет плажа за всеки вкус

7. Муреа

Остров Муреа се намира на 17 км северозападно от Таити. Той е заобиколен от най-голямата система в света от кораловите рифове, наречена Моту. Муреа е рай за гмуркачите, които могат да разгледат екзотичните обитатели на подводния свят. Същото може да се направи по суша или на лодка, плаваща върху кристално прозрачните води.

6. Исла Мухерес

Малкият мексикански остров Исла-Мухерес е известен със своите великолепни плажове и паметници на древната цивилизация на маите. Бреговете му са подходящи за гмуркане, наблюдение на екзотични риби, сърф, гребане, а когато сте уморени - да се отпуснете на някой от най-известните пясъчни плажове. Можете също така да правите слънчеви бани, да опитате вкусни местни ястия с морски дарове или да танцувате под ритъма на латиноамериканската музика в дискотеките.

5. Санторини

Гръцкият остров Санторини е разположен в Егейско море. Особено внимание заслужават плажовете на острова, в частност Периса, Камари, Монолитос с черен вулканичен пясък и дълбоки прозрачни води. Наблизо са еазположени туристическите центрове с хотелите, кафетата, плажните барове и ресторанти.

4. Сан Хуан

Сан Хуан, архипелаг в американския щат Вашингтон, разполага с великолепни плажове и национален парк, където можете да видите китове. В Сан Хуан е и една от най-големите лавандулови ферми в Америка - Pelindaba Lavender Farm. На острова има много магазини, ресторанти и уникални забележителности.

Вижте още: 10-те любими острови на туристите

3.Бора Бора

Бора Бора във Френска Полинезия в Тихия океан предлага много възможности за дейности на открито: можете да посетите сафари, да плувате, да правите слънчеви бани на плажа, да видите как се хранят акули или дори скално катерене.

2.Сейнт Джон

Сейнт Джон в Карибския басейн, има една характеристика - екотуризъм. Тук можете да се насладите на дивата природа в Национален парк, туризъм, да лежите на белите пясъчни плажове, да плувате и много други.

1.Амбра Caye

Амбра Caye, разположен в северната част на Белиз, има брегова линия от 306 км, защитена от кораловите рифове - най-голямата верига от корали в Западното полукълбо.

Този остров е рай за гмуркачите. Неговата атракция р т. нар. Great Blue Hole, перфектно кръгъл варовик кратер с диаметър около 92 метра и дълбочина от 122 м. Районът има и богата фауна - акули чук,коралови риби, неонови попчета и т.н.