След почти четири години дойде време да напусна Българската агенция за инвестиции. Това написа на стената си в социалната мрежа Facebook директорът на Българската агенция за инвестиции Борислав Стефанов.

„Признавам си, че въпреки първоначалните ми предубеждения към държавните институции, работата в БАИ се оказа най-интересното нещо, което съм вършил досега“, пише още в профила на Стефанов.

„Естествено, много от нещата, които исках да направя в агенцията, останаха недовършени, но все пак - въпреки кризата - работата на колегите помогна за привличането на няколко нови и важни инвеститори в сферата на автомобилната индустрия и аутсорсинга, както и до разширяването на дейността на фирми в сферата на електротехниката, химията и леката промишленост, които вече бяха инвестирали у нас“, допълва той.

„Успяхме да пуснем първата сериозна рекламна кампания на България във водещи бизнес медии, направихме хубави промоционални и информационни материали. Изобщо, мисля че има с какво да се похвалим за този период. Благодаря на всички, които ме подкрепиха и на всички с които имах удоволствието да работим заедно!“, завършва Стефанов.

От изявлението на Стефанов обаче не стават ясни мотивите за оставката. То е събрало повече от 30 коментара, като повечето са пожелания за успех.

На въпрос от коментарите какво ще прави от тук нататък, Стефанов отговаря, че ще чете книги, ще спортува и ще си почива. Той добавя, че месец-два ще наваксва с нещата, които не е успял да направи през последните години.

Възпитаникът на Харвард оглави агенция през април 2010 г. Преди това е работил в DaimlerChrysler в Дубай и в московския офис на консултантската компания Boston Consulting Group.